Koploper op het gebied van zonne-energie

sustainability

SunPower is de trotse winnaar van de eerste jaarlijkse Sustainability Award van pv magazine. Wij blijven ons inzetten om zonnepanelen te maken die net zo schoon zijn als de energie die ze opwekken. Lees meer over de manier waarop wij duurzaam werken.

pv magazine sustainability award winner

Onze "Beneficial by Design"-filosofie

SunPower hanteert een allesomvattende duurzaamheidsstrategie. Deze strategie is het uitgangspunt voor al onze activiteiten, tijdens elke fase van de levenscyclus van onze producten maar ook daarna. En dat geldt ook voor onze medewerkers en gemeenschappen over de hele wereld.

SunPower sustainability lifecycle graphic

 

Inkoop Inkoop

Wij werken proactief met leveranciers die sociale rechtvaardigheid en ecologische waakzaamheid hoog in het vaandel hebben. Regelmatig evalueren we onze toeleveringsketen om te controleren op een milieuvriendelijke werkwijze waar we achter kunnen staan.

Productgebruik Productgebruik

Uniek voor SunPower-zonnepanelen is de korte terugverdientijd. Bovendien hanteert SunPower een ongeëvenaard Light on Land™-beleid waarmee het gebruik van natuurlijke bronnen toeneemt en de impact op de omgeving kleiner wordt.

Materialen Materialen

Wij stellen alles in het werk om slimme keuzes te maken voor wat betreft de materialen die we gebruiken... en niet gebruiken. Zo kiezen we voor "conflictvrije" materialen en vermijden we materialen die gevaarlijk afval kunnen opleveren.

Recycling Recycling

Wij nemen verantwoordelijkheid voor onze producten gedurende de gehele levenscyclus en zetten ons in voor hergebruik en recycling.

Productie Productie

We doen ons uiterste best om de hoeveelheid afval tot het minimum te beperken. Zo nemen we maatregelen om verspilling van water tegen te gaan en streven we ernaar om voor onze eigen fabrieken certificeringen als Zero Waste to Landfill en LEED in de wacht te slepen.

Gemeenschappen Gemeenschappen

Wij ondersteunen lokale gemeenschappen met scholing en door energie te leveren aan wie dat nodig heeft.

Distributie Distributie

Waar mogelijk kopen we zware materialen lokaal in en we stimuleren onze medewerkers om hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

 

Cradle to Cradle Certified

Cradle to Cradle certified BronzeAls eerste zonnepaneelbedrijf ter wereld heeft SunPower de prestigieuze onderscheiding Cradle to Cradle Certified™-Bronze in de wacht gesleept voor onze SunPower® Maxeon®-zonnepanelen die in onze fabrieken in Mexico, Frankrijk en op de Filipijnen worden geproduceerd. Deze certificering is ons toegekend op grond van de milieubewuste werkwijze en duurzame productiemethoden in de fabrieken.

Cradle to Cradle Certified is een keurmerk onder licentie van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Image
SunPower Solar panels on roof of home

Onze impact meten

Onze producten helpen niet alleen anderen bij het verkleinen van hun koolstofvoetafdruk, we meten en verminderen ook onze eigen impact op het milieu.

Landfill-Free werken

Onze vestigingen in Mexico en Frankrijk hebben als eerste in de branche Landfill-Free Verifications ontvangen van NSF Sustainability. Neem een kijkje in onze Landfill-Free-fabriek in Mexicali, Mexico, om te zien hoe we dat doen.

Image
SunPower factory in Mexicali, Mexico

Ondersteuning voor wie dat nodig heeft

Wij sponsoren 3S (Solar Service Station), een sociaal bedrijf dat oplaadbare zonnelampen, scholing en bestaanszekerheid biedt aan kwetsbare gemeenschappen op de Filipijnen. Mensen profiteren niet alleen van veilige en betrouwbare verlichting, maar zijn ook verzekerd van een baan, bijvoorbeeld bij het beheren van de stations en de verhuur van lampen.

Image
SunPower 3S Solar lantern and notebook