Managementteam

Tom Werner

CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur

Tom Werner is CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van SunPower. Voordat hij bij SunPower in dienst kwam, was hij CEO bij Silicon Light Machines, Inc., een dochteronderneming van Cypress Semiconductor Corporation die optische oplossingen ontwikkelt. Daarvoor was Werner vicepresident en algemeen directeur van de Business Connectivity-groep van 3Com Corp., een bedrijf dat netwerkoplossingen levert, en was hij actief in een aantal managementfuncties bij Oak Industries, Inc. en General Electric Co. Momenteel is hij bestuurslid bij Cree, Inc., Silver Spring Networks, Silicon Valley Leadership Group, en is hij lid van het College van Bestuur van de Marquette University. Werner behaalde een bachelor diploma in industriële engineering aan de University of Wisconsin, Madison, een bachelor diploma in elektrotechniek aan de Marquette University en een master diploma in bedrijfskunde aan de George Washington University.

Image
Tom Werner, CEO and Chairman of the Board

Peter Aschenbrenner

Executive Vice President, Corporate Strategy and Business Development

Peter Aschenbrenner is bij SunPower werkzaam als Executive Vice President Corporate Strategy and Business Development. Als zodanig is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de bedrijfsstrategie, fusies en acquisities en bedrijfsactiviteiten van SunPower. Eerder was hij vice-president van de marketing- en verkooporganisatie van SunPower, waar hij het SunPower-merk heeft gepositioneerd en leiding gaf aan de ontwikkeling van het eerste dealernetwerkprogramma in de branche. Voordat hij bij SunPower in dienst kwam, was Aschenbrenner Senior Vice President Global Operations bij AstroPower, Inc., een fabrikant van zonne-energieproducten. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring en expertise in de zonne-energiebranche en heeft managementfuncties bekleed bij Siemens Solar, PV Electric GmbH en ARCO Solar. Aschenbrenner studeerde in 1978 af aan Stanford University met een Bachelor of Arts-diploma in productdesign.

Image
 Peter Aschenbrenner, Executive Vice President, Corporate Strategy and Business Development

Ken Mahaffey

Executive Vice President en General Counsel

Ken Mahaffey is Executive Vice President en General Counsel bij SunPower, waar hij verantwoordelijk is voor de wereldwijde juridische organisatie van het bedrijf. Met meer dan 20 jaar juridische ervaring heeft hij zijn sporen verdiend. Mahaffey kwam in 2006 bij SunPower en is medeoprichter van de juridische afdeling van SunPower. In de loop van zijn dienstverband heeft Mahaffey wereldwijd leiding gegeven aan de advocaten en professionals die de juridische, contractuele, reglementaire en nalevingszaken afhandelen voor de drie kernsegmenten van het bedrijf. Hij heeft ook belangrijke ondersteuning geboden aan SunPower's bedrijfsvoering op het gebied van financiën, M&A, marketing, beleid en communicatie. Mahaffey is een expert op het gebied van wetgeving rondom duurzame energie, financiën, corporate governance en compliance. Voordat hij bij SunPower in dienst trad, werkte hij als zelfstandig advocaat met een specialisatie in commerciële en handelsrechtelijke geschillen. Mahaffey heeft een Bachelor of Arts-diploma van de University of California, San Diego, en een Juris Doctor-diploma van McGeorge School of Law, University of the Pacific.

Image
Ken Mahaffey, Executive Vice President and General Counsel

Douglas J. Richards

Executive Vice President, Administration

Douglas J. Richards is Executive Vice President Administration bij SunPower. In deze functie geeft hij leiding aan alle activiteiten op het gebied van human resources (HR), informatietechnologie (IT), milieu, gezondheid en veiligheid en de wereldwijde facilitaire organisaties van het bedrijf. Voordat hij bij SunPower in dienst kwam, was Richards vice-president human resources en administratie bij SelectBuild, een volledige dochter van BMHC (omzet $1,8 miljard), een bedrijf dat diensten verleent aan 19 van de 25 grootste bouwondernemingen. Daarvoor bekleedde hij strategische functies bij BlueArc, Compaq Computer Corp en Apple Computer, Inc. Richards heeft meer dan 21 jaar ervaring in het ontwikkelen en aansturen van belangrijke HR-programma's voor Fortune 100-bedrijven en door durfkapitaal ondersteunde start-ups. Hij is afgestudeerd aan de California State University, Chico, met een BA in openbaar bestuur.

Image
Douglas J. Richards, Executive Vice President, Administration

Manavendra Sial

Executive Vice President en Chief Financial Officer

Manavendra (Manu) Sial is Executive Vice President en Chief Financial Officer (CFO) van SunPower Corp., waar hij leiding geeft aan de organisaties die zich bezighouden met treasury, projectfinanciering, investeerdersrelaties, financiële planning en accounting. Eerder was hij CFO bij VECTRA, een gediversifieerd technologiebedrijf met een omzet van $ 1 miljard. Het is een portfoliobedrijf van bepaalde fondsen, beheerd door partners van Apollo Global Management, LLC. Voorafgaand aan VECTRA werkte Sial van 2011 tot 2015 bij SunEdison waar hij in diverse managementfuncties leiding gaf aan wereldwijde financiële en operationele activiteiten, waaronder als CFO van de divisies zonne-energie en -producten van MEMC. Verder heeft hij elf jaar lang diverse functies bij General Electric bekleed, van manager financiële planning en analyse (FP&A) voor de afdeling Energy Services tot CFO van Power Delivery voor de transmissie- en distributiegroep van General Electric. Hij behaalde zijn MBA aan de Fuqua School of Business van Duke University en zijn Bachelor of Commerce aan de Delhi University in India.

Image
Manavendra Sial, Executive Vice President and Chief Financial Officer

Norm Taffe

Executive Vice President, North America Residential

Norm Taffe is Executive Vice President van SunPower, North America Residential. Hij is verantwoordelijk voor verkoop, marketing, engineering en de ontwikkeling van financiële producten voor het residentiële segment. Voordat hij bij SunPower in dienst kwam, bekleedde Taffe gedurende 23 jaar verschillende functies bij Cypress Semiconductor. De laatste zeven jaar was hij Executive Vice President van de divisie Consumers and Computation, waar hij leiding gaf aan meer dan 350 medewerkers en verantwoordelijk was voor een omzet van $ 400 miljoen. Naast zijn werk bij SunPower is Taffe lid van de Raad van Bestuur van twee beursgenoteerde publieke ondernemingen die actief zijn op het gebied van halfgeleiders (Integrated Device Technology en DSP Group). Verder is hij lid van de Raad van Bestuur van de non-profitorganisatie Second Harvest Foodbank in Santa Clara County. Taffe heeft een Bachelor of Science-diploma in electrical engineering van de University of Michigan en heeft het Program for Management Development aan Harvard University afgerond.

Image
Norm Taffe, Executive Vice President, North America Residential

Jeff Waters

CEO, SunPower Technologies

Jeff Waters geeft leiding aan de business unit SunPower Technologies, die bestaat uit de internationale productie-afdeling, de afdeling research & development en SunPower Solutions. Als ervaren manager op het gebied van internationale bedrijfsvoering, bedrijfsactiviteiten en verkoop maakte hij in januari 2019 de overstap naar SunPower vanuit Isola in Silicon Valley, waar hij als President en CEO werkzaam was. Voordat Waters bij Isola werkte, was hij Senior Vice President en algemeen directeur van Altera Corporation en van Texas Instruments/National Semiconductor in zowel de Verenigde Staten als Japan, waar hij 18 jaar lang verschillende managementfuncties bekleedde, waaronder manager van de internationale verkoopafdeling. Waters heeft een bachelor diploma engineering van de University of Notre Dame, een master diploma engineering van Santa Clara University en een MBA van Northwestern University.

Image
Jeff Waters, CEO, SunPower Technologies

Vichheka Heang

Corporate Controller en Principal Accounting Officer

Vichheka Heang is als Corporate Controller en Principal Accounting Officer van SunPower verantwoordelijk voor de financiële administratie, belastingen en financiële rapportage. Ze trad in maart 2017 bij SunPower in dienst als Senior Director of Technical Accounting and Financial Reporting. Voordat ze bij SunPower in dienst kwam, werkte Vichheka vier jaar bij Atmel Corporation, een bedrijf dat in april 2016 werd overgenomen door Microchip Technology. Ze gaf daar leiding aan de afdelingen Technical Accounting, Financial Reporting en Accounting Policy en was op het laatst assistent corporate controller. Eerder in haar carrière bekleedde ze gedurende tien jaar diverse functies binnen Deloite & Touche op het gebied van audits en kwaliteitsborging. Ze behaalde haar Bachelor of Science in Business Administration aan de San Jose State University en ze is gecertificeerd registeraccountant.

Image
Vichheka Heang, Corporate Controller and Principal Accounting Officer